Wykorzystywanie technologii IT w edukacji uczniów klas I–III w ocenie nauczycieli i rodziców - Wojtyna, Karolina (Edukacja • Terapia • Opieka, 2021)
Czy konieczność podjęcia nauczania zdalnego była dużym zaskoczeniem dla nauczycieli? Czy potrafili poradzić sobie z nowoczesną technologią i sprostać oczekiwaniom uczniów i całego społeczeństwa? Poszukując odpowiedzi na te podstawowe dzisiaj pytania przeprowadzono sondaż opinii wśród nauczycieli i rodziców uczniów z klas I–III szkoły podstawowej. Uzyskane wyniki potwierdzają, że mimo pewnych trudności napotykanych w trakcie realizacji zadań dydaktycznych, nauczyciele zdali trudny dla nich egzamin.