Analiza porównawcza nauczania matematyki wczesnoszkolnej w Polsce i Ukrainie - Swoboda, Ewa (Edukacja • Terapia • Opieka, 2023)
W polskich szkołach uczy się obecnie wiele dzieci z Ukrainy. Warto uświadomić sobie, jakie są różnice w podejściu do nauczania matematyki wczesnoszkolnej w Ukrainie i w Polsce. Niniejszy artykuł próbuje przybliżyć ten problem.