Ocena funkcjonowania systemu HACCP w przedsiębiorstwie branży spożywczej według opinii pracowników – studium przypadku - Górka, Małgorzata; Ślusarczyk, Bogusław; Woźniak, Agnieszka; Wojtoń, Patrycja (Współczesne Problemy Zarządzania, 2021)
W pracy przedstawiono wyniki badań dotyczących oceny funkcjonowaniu systemu HACCP w opinii pracowników przedsiębiorstwa branży mleczarskiej. Badania obejmowały między innymi zagadnienia dotyczące postrzegania przez pracowników działań w zakresie wprowadzenia i funkcjonowania systemu HACCP, a także określenie barier, przyczyn i korzyści związanych z wdrożeniem systemu HACCP w przedsiębiorstwie.