Zarządzanie jakością usług w dobie pandemii na przykładzie lokalnego transportu publicznego – wybrane aspekty prawne - Kłak, Dariusz; Gemra, Stanisław (Współczesne Problemy Zarządzania, 2022)
Artykuł porusza problematykę zarządzania jakością usług transportowych, na przykładzie spółki transportu publicznego zlokalizowanej w jednym z podkarpackich miast. W publikacji uwagę skoncentrowano na krótkiej charakterystyce badanego przedsiębiorstwa, prezentacji wpływu ogólnoświatowej pandemii COVID-19 na jakość usług transportowych. W dalszej części podjęto próbę zarysowania istniejących i wprowadzanych na potrzeby zwalczania skutków pandemii krajowych rozwiązań prawnych, powodujących istotne zmiany w funkcjonowaniu wielu podmiotów, w tym sektora transportowego.