Nieunikniona reforma służb specjalnych Rzeczpospolitej Polskiej – propozycje de lege ferenda - Falandys, Karol; Łabuz, Paweł; Fedewicz, Henryk (Współczesne Problemy Zarządzania, 2020)
W przygotowanym artykule poruszono aktualną czasowo problematykę dotyczącą właściwego dokonania reformy (rozwiązania, stworzenia) wojskowych i cywilnych służb specjalnych w celu ich usprawnienia oraz niedublowania zakresu kompetencyjnego, mającego niewątpliwie wpływ na wewnętrzne i zewnętrzne bezpieczeństwo państwa.