Zagrożenia cybernetyczne w funkcjonowaniu administracji publicznej powiatu jarosławskiego - Kupińska, Katarzyna (Współczesne Problemy Zarządzania, 2022)
W czasach coraz powszechnej i ogólnodostępnej cyfryzacji i jednocześnie porozumiewania się za pośrednictwem sieci teleinformatycznych sprawa bezpieczeństwa systemów IT przestaje być tylko przedmiotem zainteresowania małej grupy ekspertów i specjalistów w tej dziedzinie. Bezpieczeństwo cybernetyczne ma szczególne znaczenie w prawidłowym funkcjonowaniu administracji publicznej na poziomie gminnym i powiatowym, gdzie istnieje potrzeba nieustannego podnoszenia kompetencji przez pracowników tych instytucji, co potwierdziły przeprowadzone badania w powiecie jarosławskim.