Dysfunkcjonalne zachowania kapitału ludzkiego organizacji – wybrane aspekty - Kłak, Dariusz (Współczesne Problemy Zarządzania, 2019)
Jednym z ciekawych i niezmiernie istotnych zagadnień dotyczących zarządzania organizacją są dysfunkcjonalne zachowania kapitału ludzkiego. W publikacji uwagę skoncentrowano na wybranych aspektach wspomnianych zachowań poprzez zarysowanie ich istoty, uwarunkowań, przejawów i sposobów przeciwdziałania. Zaprezentowano również wybrane wyniki badań empirycznych dotyczących zachowań dysfunkcjonalnych w miejscu pracy.